Informatie

Wielerstimuleringsdagen
Een vakantieweek voor jeugdrenners (jongens en meisjes) waarin dagelijks een programma wordt afgewikkeld met diverse wielerclinics, wielerwedstrijden en sport en spel.

De wielerclinics
De wielerclinics worden aangeboden door de KNWU en verzorgt door bijvoorbeeld iemand van de Rabobank-wielerploeg, een (oud)beroepsrenner en/of gediplomeerde trainers. Zij komen vertellen hoe de wielersport in elkaar steekt.

Er komen diverse thema´s en onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan: de behendigheid op de fiets, hoe steekt een fiets in elkaar, wie kan het snelst een band plakken, wat kan ik het beste eten voor en na de wedstrijd, hoe herstel ik beter, wat is waaierrijden/tijdrijden, hoe verdeel ik tijdens een wedstrijd mijn krachten etc.

Door de afwisselende thema’s leer je over wat er zoal in een wedstrijd voorkomt en waardoor je dit beter kunt indelen en beleven.

De thema’s worden allemaal op speelse wijze gebracht. Er wordt rekening gehouden met de leeftijden van de deelnemers, zodat het voor iedereen interessant blijft.

Wielerwedstrijden
Op het wedstrijdprogramma staan o.a. een proloog, een criterium in Lierop en Mierlo, een tijdrit, en een echte klassieker met alle toeters en bellen op donderdag, en op de laatste wedstrijddag is er een ploegentijdrit en in de avond een handicaprace.

Uiteraard is er ook een feestelijke afsluiting van de WielerStimuleringsDagen waarbij in elke categorie ereprijzen worden overhandigd. Bovendien ontvangt elke deelnemer een leuke herinnering.

Er worden ploegen geformeerd van ongeveer gelijke sterkte. Elke ploeg heeft een ploegleid(st)er en krijgt de naam van een bekende deelnemer uit de Tour de France.

Samen trekt men de gehele week met elkaar op, dus samen eten, samen slapen, samen aan tafel, maar ook samen de afwas doen.

Per categorie wordt er dagelijks een individueel klassement opgemaakt. Voor de jongens is er een gele trui en voor de meisjes een roze. Daarnaast is er een groene trui beschikbaar voor de beste ploeg.

Ploegenspel
’s Avonds kunnen er middels deelname aan sport- en spelactiviteiten eveneens punten behaald worden voor het ploegenklassement. Ook dit is een zeer belangrijk onderdeel in de sport waarbij het sociale aspect hoog aangeschreven staat.

Aanmelding en inschrijfgeld
De kinderen zijn de gehele wielerweek intern op Kampeerboerderij D’n Hazelaar. Een grote groep vrijwilligers staat daar dag en nacht klaar voor de deelnemers. Ouders/verzorgers behoeven zich dus absoluut geen zorgen te maken over het welzijn van hun kind(eren).

Meld u zich tijdig aan want vol is vol. De kosten voor het vakantiekamp bedragen € 150,00 all-in als je je inschrijft voor 1 juni. Hier in zit ook 4 x € 2,- zakgeld. Schrijf je je daarna in dan zijn de kosten € 175,– per persoon.

Het inschrijfgeld bedraagt € 150.00 all-in als je je inschrijft voor 1 juni.
Schrijf je daarna in dan zijn de kosten € 175,– per persoon.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier: www.wielerstimuleringsdagen.nl/inschrijven

Ouders/verzorgers
Voor de ouders/verzorgers is er een mogelijkheid om met een eigen tent of caravan te overnachten. Bij campings in de buurt.

Vrijwillers gevraagd!!
Tevens vragen wij vrijwilligers, die enthousiast zijn om met ons deze 46e wielerweek tot een geweldig evenement te maken.

Belangrijke gegevens
Om van de wielerweek een groot succes te maken, willen wij zoveel mogelijk vastleggen en plannen. Hierbij vinden wij de veiligheid van je kind erg belangrijk. Het is daarom van belang dat wij in het bezit zijn van de gegevens van je kind en van de ouder of verzorger. Zodat wij contact met je op kunnen nemen, zodra dat nodig is.

De belangrijkste gegevens die wij nodig hebben, kun je hier downloaden: Persoonlijke gegevens WSD. Vul deze lijst in, doe deze in een A5 envelop samen met de licentie en de kopie van het verzekeringsbewijs. Schrijf rechtsboven de naam van je kind. Voor ouders die meerdere kinderen hebben, dient per renner een envelop ingeleverd te worden.